Heeft een vrijgevestigde psychotherapie-praktijk in Diemen-Centrum.
- Is 25 jaar werkzaam geweest in GGZ-instellingen (o.a. Arkin) in Amsterdam en Utrecht, in diverse functies, waar zij werkte als psychotherapeute en groeps-therapeute, projectleider, coach bij arbeidsgerelateerde problematiek, en supervisor.
- Samen met Lola Verkuil heeft zij de Stichting Eetverslaving opgericht en geleid (opledingsinstituut voor scholing van hulpverleners op het gebied van eetstoornissen).
- Was docente bij RINO-NH (instituut post-doctorale opleidingen GGZ, Amsterdam).
- Zij is supervisor bij de Vereniging voor Cognitieve Gedagstherapie (VGCT).
Werkwijze
- Cognitieve gedragstherapie (klachtgerichte psychotherapie)
- (Psychodynamische) psychotherapie (inzichtgevende psychotherapie)
- Schema-gerichte cognitieve therapie (psychotherapie gericht op herkennen en bewerken van hardnekkige patronen die in kindertijd zijn ontstaan)
- EMDR (traumabehandeling)
- Oplossingsgerichte korte therapie
- EFT (lichaamsgerichte desensitisatie-techniek)
Clienten vanaf 18 jaar, individuele therapie.
Talen
Nederlands, Engels, Frans.
Klachtgebieden
- Depressie
- Angsten en fobieën
- Eetstoornissen
- Identiteitsproblematiek
- Burnout
- Arbeidsgerelateerde problematiek
- Trauma's
Indien blijkt dat er voor sommige klachten geen passend behandelaanbod is in deze praktijk (bijv. voor ernstige depressieve klachten, verslaving (alcohol, drugs) of ernstige psychiatrische problemen), kan een meer intensievere behandeling dan in een vrijgevestigde praktijk aangewezen zijn. Dan wordt er gezocht naar en gezorgd voor een beter passende gespecialiseerde zorg en/of ondersteuning.
Er is samenwerking met collega zorgaanbieders, die ook een eventuele crisis kunnen en mogen behandelen.
Het is van belang te noteren dat voor sommige genoemde klachten (zoals burnout en arbeidsgeralteerde problemen) de behandeling niet wordt vergoed uit de Zorgverzekeringswet. Het kan zijn dat bijv. een werkgever coaching biedt voor burnout en arbeidsproblematiek binnen de werksetting, als alternatief.
- Meer informatie over niet-verzekerde zorgbehandelingen.
- Meer informatie over wat wel en niet vergoed wordt.
Aanmelding
Voor aanmelding is een verwijzing nodig van de huisarts. Psychotherapie is opgenomen in het basispakket en wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Er is een jaarlijks eigen risico voor alle vergoedingen uit het basispakket gezamenlijk.
Vergoedingen
Er is een contract met de meeste zorgverzekeraars. Indien er geen contract is met uw verzekeraar dan betekent dit dat de verzekerde een nota van de zorgaanbieder kan declareren bij de verzekering volgens de voorwaarden van uw verzekering.
Voor niet-verzekerde zorg kunnen behandelaars het voor hen geldende tarief rekenen.
Therapie en verloop
Samen met de client(e) worden de aanmeldingsklachten onderzocht in de intake, en gekeken naar welke behandelwijze het beste past. In de eerste gesprekken worden afspraken gemaakt over de doelen van de therapie en over de manier waarop aan die doelen gewerkt gaat worden.Samen proberen wij duidelijkheid te scheppen in het hoe en waarom van de klachten met het doel deze klachten in de toekomst te verminderen.
Het is gebruikelijk dat de client(e) tussen de zittingen zelf activiteiten ontplooit om de doelen te verwezenlijken.
Deze afspraken worden opgenomen in het behandelplan. Gemiddeld vinden gesprekken 1x per 2 weken plaats. Een gesprek duurt 45 tot 60 minuten.
Therapie online is ook mogelijk, via een beveiligde videoverbinding.
Wachttijd
Er is een wachttijd van 4 maanden, een oriënterend gesprek vindt plaats binnen 3-4 weken na aanmelding.
Verhindering
Bij verhindering moet 1 werkdag (tenminste 24 uur het weekend niet meegerekend) vóór de dag van de afspraak worden afgezegd. Heeft u een afspraak afgezegd dan dient u zelf opnieuw met de therapeute contact op te nemen voor het maken van een nieuwe afspraak.
Voor niet of te laat afgezegde afspraken krijgt de client een rekening toegezonden Op de nota wordt een bedrag vermeld dat overeenkomt met de door de NZA vastgestelde prijs van een zitting niet verzekerde zorg.
Het is dus belangrijk om afspraken tijdig af te zeggen. Bij veelvuldige verhindering of langdurige onderbreking van de therapie kan de voortgang van de therapie niet gegarandeerd worden.
Klachten
In geval van onvrede of klachten over de behandeling kunt u die het beste eerst bespreken, zodat waar nodig verbetering kan worden aangebracht. Een klacht kan ook worden ingediend en wordt dan behandeld volgens de regelgeving zoals beschreven in de Wkkgz conform de vereisten van het NIP (zie ook bij Belangrijke Links hieronder).
Kwaliteitsstatuut
In dit document wordt beschreven hoe voorzien is in alle kwaliteitseisen die gesteld mogen worden aan de praktijk.
Belangrijke links
Registratiegegevens
- KvK: 34340800
- BIG-registratie psychotherapeut: 99038293816
- BIG-klinisch psycholoog / GZ-psycholoog: 79038293825
- AGB-zorgverlenerscode: 94-003679
- AGB-praktijkcode: 94-003192
Lid van beroepsverenigingen
- NIP (Nederlands Instituut Psychologen)
- Supervisor VGCT (Vereniging Cognitieve Gedragstherapie)
- Practitioner VEN (Vereniging EMDR Nederland)
Adresgegevens
- Schoolstraat 16
- 1111 BR Diemen
- Telefoon: 020 - 693 53 52
- Email: mariannelepoole@planet.nl