Psychotherapie: visie en aanpak
Sinds 1980 ben ik werkzaam als psychotherapeut. De uitdaging van het vak zit hem wat mij betreft in het samen met de client uitvinden wat het probleem is, wat er nodig is om het probleem te doen verdwijnen en samen aan de slag te gaan. Ik beschouw psychologische en psychosomatische klachten niet zozeer vanuit een statische diagnose maar probeer er samen met de client achter te komen wanneer de klacht is ontstaan, onder welke omstandigheden, wat de betekenis en de functionaliteit is.
Voor de behandeling maak ik gebruik van diverse methodieken (dikwijls in combinatie), afhankelijk van het soort klachten en de ontstaansgeschiedenis:
- EMDR (traumaverwerking; burnout; secundaire traumatisering). Voor meer informatie klik hier
- Psychodynamische psychotherapie (persoonlijkheidsvraagstukken
- Identiteits problemen; hechtingsproblematiek)
- Systeemtherapie (bij relatie- en gezinsproblemen)
- Cognitieve gedragstherapie (angst en stemmingsklachten, zoals depressie, paniekstoornissen; eetstoornissen; (arbeidsgerelateerde) stressklachten)
Achtergrond
- 1972 - 1980:
Studie Psychologie Vrije Universiteit te Amsterdam. - 1978 - 1980:
Studentenassistentschap VU: gedragstherapie en biofeedback. - 1981 - 1997:
Stichting Riagg Oost te Amsterdam: Vrouwenhulpverlening; traumaverwerking; oplossingsgerichte, versterkende therapievormen; groepshulpverlening; migratieproblematiek. - 1985 - heden:
Docent aan diverse onderwijsinstellingen op gebied van invloed van (primaire en secundaire) stress, burnout en trauma; systeemgerichte oplossingen bij conflicten bij (echt)paren, gezinnen; teams en organisaties. - 1994 - 2004:
Hulp aan slachtoffers van seksueel en etnisch geweld in voormalig Joegoslavie: Advies aan Vrouwenopvanghuizen en centra voor psychosociale hulp in na-oorlogse omstandigheden. - 1997 - heden:
Eigen praktijk: gespecialiseerd in traumaverwerking en conflicthantering; systeembehandeling van echtparen en gezinsproblematiek; arbeidsgerelateerde problematiek zoals burnout; secundaire traumatisering; overspanning.
Registratiegegevens
- Lid van NVVP
- KVK: 34209335
- BIG-registratie: 79035820116
- AGB zorgverlenerscode: 94-003710
- AGB praktijkcode: 94-003222
- Kwaliteitsstatuut - In dit document wordt beschreven hoe voorzien is in alle kwaliteitseisen die gesteld mogen worden aan de praktijk.
- Privacy Statement AVG
Contracten Zorgverzekeringen
Ik heb een contract met de meeste zorgverzekeraars:
ASR, Caresq, CZ, DSW, Eno, ONVZ, VGZ, Zilveren Kruis Achmea en
Zorg en Zekerheid.
Ik heb geen contract met de volgende zorgverzekeraar: Menzis.
Belangrijke links
- Tarieven Zorg Prestatie Model (ZPM)
- No Show
- Tarieven Zelfbetalers
- Wachttijden
- Informatie voor Clienten LVVP
- Informatie ZPM
Bereikbaarheid en aanmelding
De praktijk is op 7 minuten loopafstand van het Centraal Station, voor alle openbaar vervoer. Voor aanmelding is een verwijzing nodig van de huisarts. Psychotherapie is als voorziening opgenomen in het basisverzekeringspakket. Vergeet u niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen?!
Ggedurende de zomermaanden is de wachttijd tussen aanmelding en intake 2 maanden.
Vanaf september 2024 kunnen er nieuwe intakes worden gepland.
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).
Adresgegevens
- Keizersgracht 37 sous
- 1015 CD, Amsterdam Centrum
- Telefoon: 06-55868332
Voor informatie betreffende coaching, team, organisatieadvies en begeleiding:
zie: www.angelinedonk.nl