Mijn naam is Bert Kroonenberg. Ik ben psychotherapeut. Mijn werkwijze heet, cognitieve gedragstherapie. Deze werkwijze is gericht op een directe praktische aanpak van problemen. De technieken van de cognitieve gedragstherapie worden ontwikkeld, getoetst en verbeterd op verschillende universitaire instituten.

Mijn werk doe ik met veel plezier. Samen met mijn cliŽnten zit ik te puzzelen om uit te zoeken wat er aan de hand is, hoe het komt dat klachten blijven bestaan terwijl de cliŽnt er toch zo veel last van heeft. Dit puzzelen is een bevredigende bezigheid. Daarbij, het klinkt misschien wat vreemd, is het gezellig om samen zo bezig te zijn. Het is prettig te ervaren dat mijn cliŽnt en ik na een tijdje een effectief team zijn waarin we samenwerken on een probleem aan te pakken.

Ik ben geregistreerd in het overheids register de BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), verder ben ik lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitievetherapie (VGCT), van de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (NVVP) en van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

Mijn werkplek is Singel 54 Praktijk voor Psychotherapie. Op de site van de praktijk vindt u een uitgebreide inhoudelijke beschrijving van mijn werkwijze. Een aantal veel voorkomende klachten worden daar besproken. Eerst worden ze kort en aanschouwelijk beschreven. Dan volgt een analyse van het hoe en waarom van de klachten. De analyse wordt samengevat in een schema. Tenslotte volgt een beschrijving van de behandeling. Verder wordt op die site de organisatie van de praktijk beschreven. De privacyverklaring van Bert Kroonenberg (ivm AVG) is ook daar te vinden